Zo lukt het wel om een gezondere leefstijl vol te houden

Zo lukt het wel om een gezondere leefstijl vol te houden

13-03-2019

Hoewel de intenties er zijn, is het vaak lastig om goede voornemens vol te houden. Vorig jaar hadden 48 procent van de mensen met goede voornemens deze halverwege januari alweer opgegeven.  Dit blijkt uit onderzoek van Amazon, onder 2.000 respondenten.

Een andere studie heeft aangetoond dat 94 procent van de deelnemers beduidend meer eet en minder sport tijdens de feestdagen. En hoewel slechts 29 procent zich er schuldig om voelt, besluit 64 procent om met ingang van het nieuwe jaar een gezondere leefstijl na te streven. Daarvan houdt precies de helft het maar vol. Herkenbaar? Met deze tips lukt het je wel:

1. Verander je mindset

Het volhouden van een gezonde levensstijl heeft volgens Jay Nixon, schrijver van The Overweight Mind en voedingsspecialist, alles te maken met je instelling. Hij beweert in zijn boek dat twintig procent van de slagingskans van je dieet te maken heeft met gezonde voeding en, en de rest tussen de oren zit. “Een verandering in je mentaliteit is wat echt leidt tot langdurig en blijvend gewichtsverlies.”

2. Wees realistisch

Veel mensen geven hun goede voornemens op omdat ze te weinig geduld hebben. Dit komt doordat ze niet snel genoeg resultaat zien, wat vaak te wijten is aan het stellen van te hoge doelen. Wees daarom realistisch en leg de lat bovendien niet te hoog. In een keer stoppen met roken, gezonder eten én vier keer per week naar de sportschool is een lastige opgave. 

3. Accepteer tegenslagen

Als je je levensstijl omgooit, is volhouden lastig, maar zie een tegenslag niet meteen als falen. Hierdoor de moed in je schoenen laten zakken, is zonde. Probeer het daarentegen te accepteren en het te zien als iets wat je morgen beter gaat doen.

4. Ondersteun je lichaam

Als je vaak actief bezig bent kan het verstandig zijn om je lichaam een handje te helpen. Voedingssupplementen zouden dan uitkomst kunnen bieden. Zo brengen de vitamineproducten van uit onze vorige blog je lichaam en geest in balans om je fit en energiek te voelen. 

5. Personal Trainer

Wil jij je fitter en gezonder voelen? Begin dan met de trainingen van Afgemat. De trainingen zijn persoonlijk, effectief en vooral leuk! We trainen in vaste groepjes van maximaal 4 personen bij het Zwembad de Vrolijkheid. Daar is een fitnessruimte waar Mathijs de trainingen verzorgt.

Een fitnessruimte van ruim 140m², ingericht met moderne kracht- en cardioapparatuur van Matrix Fitness: toestellen van hoge kwaliteit die zeer toegankelijk zijn voor de gebruiker.

Samen werken we aan de conditie, versterken we spieren of verbeteren we het figuur. Dit kan zelfs in combinatie met zwemmen. Lekker voor na het sporten.

Je kan zelf bepalen wanneer je sport met onze handige afgemat app en er is voor ieder wat wils. Meer weten? Neem contact op met ons. Wij sturen je graag een uitnodiging voor de eerste kennismaking.

Terug naar overzicht