Stop je honger gevoel

Stop je honger gevoel

11-04-2017

Wei-eiwit, een bijproduct van de kaasbereiding wordt in de meeste gevallen gebruikt om de spiermassa te laten groeien. Wat veel mensen niet weten is dat het ook kan helpen bij het verliezen van gewicht. Het kan je makkelijk gezegd ondersteunen bij het behalen van je afslank doelen en ervoor zorgen dat je geen last krijgt van een hongergevoel.perfect bij afvallen

Wei-eiwit is perfect bij afvallen, vooral omdat het langzaam wordt verteerd, waardoor je langer een goed gevuld gevoel hebt. Van deze wei-eiwitten is aangetoond dat zij een positieve werking hebben op de hongerhormonen die zich in de darmen bevinden. Daarnaast hebben zij ook een goed effect op de bloedsuikerspiegel, op de eetlust en op het controlecentrum in de hersenen. Je eetlust wordt aanzienlijk geremd wanneer je kiest voor wei-eiwit. In deze blog benoemen we de drie belangrijkste redenen waarom wei-eiwit je helpt bij het afvallen en voor als je het nog niet wist zijn kip, ei, tonijn en kwark bijvoorbeeld producten die veel eiwitten bevatten. Daarnaast kan een proteïne shake een stuk makkelijker zijn en bespaart het je tijd. 

1. Het onderdrukken van hongerhormonen

Wei-eiwit bestaat uit verschillende bioactieve verbindingen, of kleine moleculen die krachtige effecten op het lichaam uitoefenen. Glycomacro eiwit (GMP) is er één die een belangrijke rol kan spelen in het onderdrukken van uw eetlust. GMP verhoogt het darmhormoon cholecystokinine (CCK). CCK speelt weer een belangrijke rol in het sturen van verzadigingssignalen naar de hersenen, waardoor je dus langer een goed gevuld gevoel hebt en niet snel last zult krijgen van een hongergevoel. Een studie naar de aanwezigheid van GMP in wei-eiwit heeft aangetoond dat dit zorgt voor een betere controle over de eetlust.

2. De aanwezigheid van leucine

In wei-eiwit is ook leucine te vinden. Leucine staat op de eerste plaats bekend om de goede werking bij het opbouwen van de spieren, maar er bestaat ook een directe invloed op de eetlust. Dit is aangetoond door twee groepen muizen te onderzoeken. De eerste groep muizen kreeg extra leucine en de tweede groep niet. Vervolgens moesten de muizen eerst een periode vasten en hierna kregen zij voor de duur van 24 uur onbeperkt eten tot hun beschikking. Beide groepen muizen kwamen aan in gewicht, maar de groep met leucine kwam maar 1/3 aan van het gewicht van de groep muizen die geen leucine hadden gekregen voorafgaande aan het onderzoek. Makkelijk gezegd zorgt de inname van wei-eiwit met leucine dus voor een vol gevoel, waardoor de kans op dat je minder eet.

3. Het effect op de bloedsuikerspiegel

Een lage bloedsuikerspiegel zorgt voor een hongergevoel. Wanneer je net hebt gegeten, dan stijgt de bloedsuikerspiegel en heb je tijdelijk geen hongergevoel, zeker niet wanneer de maaltijd rijk aan koolhydraten was. Wanneer de bloedsuikerspiegel daalt, dan treedt er een hongergevoel op. (Wei-)eiwit heeft een positieve invloed op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel stabieler blijft na de maaltijd en niet snel zakt naar een niveau waarop je weer trek krijgt. Eet daarom bij iedere maaltijd tenminste voeding dat rijk is aan eiwitten. Wil je ook weten hoeveel eiwitten jij dagelijks eet? Gebruik dan onze afgemat app en maak van je goede voornemen een gezonde gewoonte. 

 

Terug naar overzicht