Afvallen? Alleen sporten is meestal niet genoeg

Afvallen? Alleen sporten is meestal niet genoeg

09-06-2018

Ben jij je buikje nu echt zat of baal je van die onderkin? Ga je niet enkel uitsloven in de sportschool. Er is namelijk meer voor nodig om die paar kilo’s kwijt te raken. 

 

Veel lichaamsbeweging is goed voor je: sporten helpt tegen depressies, hartziekten en diabetes. Bovendien verbrand je er calorieën mee. Toch wordt dit voordeel van sport nogal overdreven. Onderzoekers van de Amerikaanse Mayo Clinic in America concludeerden namelijk dat er slechts weinig gewichtsverlies optreedt door alleen maar te sporten. Met alleen fanatiek bewegen kom je er dus niet: ook je eetpatroon – ofwel de vermoedelijke oorzaak van je buikje – moet aangepakt worden. Ook al sport je extreem veel.

 

Het komt volgens de onderzoekers doordat je het aantal calorieën dat je verbrandt overschat. Helemaal als je jezelf na je workout beloont met wat lekkers is de kans groot dat je meer binnenkrijgt dan je verbrandt. Je zou het misschien niet denken, maar je moet bijvoorbeeld al veertien minuten gewichtheffen om een cappuccino (108 calorieën) te verbranden. Bovendien voel je je snel hongerig na een sportsessie en dat kan voor veel mensen een reden zijn om gauw wat lekkers uit de kast te trekken. Dus wil je afvallen, breng dan niet alleen de nodige uurtjes in de sportschool door; houd ook de calorieën in je voeding in de gaten.

Bron: MensHealth
Terug naar overzicht