Vitaal & Zelfstandig

Vitaal & Zelfstandig

22-05-2019

Wie zelfstandig wil blijven en vitaal wil blijven, moet daar wel iets voor doen. 
Vitaal en Zelfstandig is één van de thema’s waar AFGEMAT zich ook mee bezig houdt.
Voldoende beweging en een gezond leef- en eetpatroon dragen bij aan vitaliteit. 

Wat is vitaliteit?

Bij de term vitaliteit  (letterlijk ‘levenskracht’) staan drie begrippen centraal: 

  1. energie
  2. motivatie
  3. veerkracht

Bij energie gaat het over jezelf ‘energiek voelen’. Bij motivatie draait het om het stellen van doelen in je leven, en om moeite doen die te halen. Veerkracht is de persoonlijke kracht om met de dagelijkse ups en downs om te gaan. Een vitaal persoon heeft dus de kracht, wil en het vermogen om op een positieve manier zijn leven in te richten.

Bepalende factoren voor vitaliteit

De mate waarin iemand meer of minder vitaal is, hangt van diverse factoren af. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een persoon vitaler is naarmate hij meer invloed heeft op regie op zijn eigen leven. Bewegen speelt ook een rol bij de mate van vitaliteit. Wij helpen je met op maat gemaakte trainingsmethoden. Verder bepalen voeding en slaap in hoeverre een persoon vitaal is en zijn deze bij te houden met onze Afgemat app. De omgeving van het individu blijkt ook invloed te hebben: niet alleen de sociale omgeving, maar ook de werk-, woon-  en recreatieomgeving.

Beweegprogramma’s voor ouderen

Maak gebruik van onze Afgemat app om meer kennis op te doen over vitaliteit en bewegen en om deze beweegprogramma's in jouw leefstijl te implementeren onder begeleiding van Beweeg- en Leefstijlcoach (personal trainer) Mathijs van den Hoek uit Zwolle.

Terug naar overzicht