AF-GE-MATTIES

AF-GE-MATTIES

04-11-2017

Dit is waarom je je AF-GE-MATTIES moet koesteren

Sportschoolmatties en hardloopmatties niet te vergeten.

 

Vraag elke AFGEMAT member waarom het bij AFGEMAT zo leuk is en je zult ongetwijfeld horen dat de community verantwoordelijk is voor een groot deel van het plezier. Ja, bij AFGEMAT wordt niet alleen veel getraind en getild, maar ook veel gepraat en gelachen. En wat blijkt: er is zelf wetenschappelijk bewijs voor het feit dat je AF-GE-MATTIES het verschil kunnen maken op het gebied van levenskwaliteit.

 

Volgens recent onderzoek, gepubliceerd in The Journal of the American Osteopathic Association, levert trainen in een groep aanzienlijke voordelen op voor je mentale, fysieke en emotionele gezondheid. De onderzoekers wisten er zelfs cijfers aan te hangen. Zo gaat je mentale toestand er met ruim 12 procent op vooruit, je lichaam met 25 procent en je emotionele toestand met maar liefst 26 procent. In vergelijking met solosporters ervoeren de teamtijgers tevens minder stress - 26.2 procent minder om precies te zijn. 

 

Daarnaast viel op dat solo-sporters ruim twee keer zo lang trainen, maar daar niet meer voordeel uit halen - behalve op het gebied van mentale levenskwaliteit. “Het  voordeel van sporten met vrienden of collega’s, om samen een moeilijke uitdaging aan te gaan terwijl je elkaar aanmoedigt, levert voordelen op die verder reiken dan een individuele aanpak," zegt onderzoeker Dyana Yorks.

 

Kort samengevat: wees zuinig op je sportmatties en pluk de vruchten.

Terug naar overzicht