De 4 slechtste dingen die je kunt doen na een af-mat-sessie

De 4 slechtste dingen die je kunt doen na een af-mat-sessie

04-10-2018

Aan je lichaam werken door middel van een af-mat-sessie is altijd een goed idee, maar er zijn verschillende manieren waarop je je harde werk in de sportschool teniet kunt doen. Hier volgen de vier slechtste dingen die je kunt doen na een af-mat-sessie:

 

Je sportkleding aanhouden

Sportkleding die nog nat is van je zweet is een ideale broedplaats voor bacteriën en je kunt bovendien een verkoudheid oplopen als je teveel afkoelt in je doorweekte shirt. Trek daarom direct na je af-mat-sessie  andere kleding aan om je spieren warm en soepel te houden. Dit zal je herstel bevorderen. Als je je benen zwaar hebt getraind is het belangrijk dat je schoeisel met een goede ondersteuning van je voetspieren aantrekt.

 

Je gaat direct op de bank hangen

Hoe aantrekkelijk dit ook is als je uitgeput van de sportschool thuiskomt, je kunt het toch beter niet doen. Lichte inspanning is ideaal voor het herstel van je spieren, dus sta op van de bank, loop een rondje en haal diep adem.

 

Je voelt niet direct je reserves aan

Het beste is om binnen 20 tot 30 minuten na je af-mat-sessie te eten en te drinken. Zorg ervoor dat je gezonde snacks eet met een mix van een proteïne, een beetje vet en complexe koolhydraten. Zorg ook dat je voldoende water drinkt.

 

Je gaat zwaar werk verrichten

Misschien denk je: nu we toch bezig zijn, kan ik net zo goed de tuin gaan omspitten. Dit kun je echter beter niet doen omdat het erg zwaar is voor je vermoeide spieren, zeker als je nog niet goed gegeten en gedronken hebt. Een beter idee is het om zware klusjes te bewaren voor een dag dat je niet naar de sportschool gaat.

Bron: Men's Health

 

Terug naar overzicht